Pasta z rzodkiewki i słonecznika

Składniki
Składniki
Przygotowanie
  1. Słonecznik przepłucz na sicie i umieść w blenderze, wyciśnij do słonecznika sok z cytryny. Rzodkiewki umyj, pokrój na połówki albo ćwiartki, wrzuć do słonecznika, dodaj sól i wszystko razem zblenduj na pastę.
  2. Dodatkowa wskazówka: dzięki temu, że w procesie produkcji została pominięta woda, pasta jest dość gęsta, ale od rzodkiewek i soku z cytryny wystarczająco wilgotna. Dobrze smaruje się na pieczywie i nie rozmacza go, więc świetnie nadaje się do smarowania bułek do szkoły czy pracy.

Ten przepis na Pastę z rzodkiewek i słonecznika pochodzi z blogu Wszystko jest w głowie.

Foto © Arkadiusz Fajer - Adobe Stock

Wydruk przepisu

Adres

Fundacja Alberta Schweitzera
ul. Królowej Aldony 11 m. 4
03-928 Warszawa