Wegański twarożek ziołowy

porcje Czas przygotowania około 10 minut
porcje Czas przygotowania około 10 minut
Składniki
Składniki
Przygotowanie
  1. Dzień wcześniej ostrożnie wlej jogurt sojowy na bardzo cienkie sito kuchenne, nie mieszając go wcześniej i pozostaw do odsączenia na noc w lodówce.
  2. W międzyczasie drobno posiekaj zioła i obraną cebulę i wymieszaj w misce z odsączonym jogurtem sojowym i octem balsamicznym. Dodaj oliwę z oliwek, aby uzyskać kremową konsystencję. Rozdrobnić czosnek szerokim nożem przy użyciu odrobiny soli i dodać do mieszanki. Doprawić solą i pieprzem.
  3. Dip pasuje bardzo dobrze do pieczonych ziemniaków.

Ten przepis na Wegański twarożek ziołowy pochodzi z książki "Vegan kochen für alle" autorstwa Björn Moschinski

Foto ©  Florian Bolk und André Wagenzik

Wydruk przepisu

Adres

Fundacja Alberta Schweitzera
ul. Królowej Aldony 11 m. 4
03-928 Warszawa