osób – Czas przygotowania około 20minut |
osób – Czas przygotowania około 20minut
Składniki
- 1 garść świeżej bazylii
- 1 garść świeżej pietruszki
- 1 garść świeżej rukoli
- 100 ml oliwy z oliwek
- 2 ząbki czosnku
- 4 łyżki musu-kremu orzechowego można go łatwo samemu zrobić
- 1 łyżka soku z cytryny
- 1/2 łyżeczki soli
- 1 łyżka syropu z agawy
- pieprz
- 250 g dużych pieczarek
Składniki
|
Przygotowanie
- Oddziel pieńki od pieczarek i wydłub łyżeczką trochę miąższu z kapelusza pieczarek, żeby zmieściło się w nim więcej nadzienia.
- Pozostałe składniki wraz z miąższem pieczarek razem zmiksuj do uzyskania konsystencji pesto i w razie potrzeby jeszcze dopraw do smaku.
- Nałóż pesto do kapeluszy pieczarek i odstaw do lodówki przed podaniem. Możesz też zapiec pieczarki z pesto w piekarniku.
Ten przepis pochodzi z Keimling Naturkost.
Foto © Albert Schweitzer Stiftung für unsere Mitwelt – Rieke Petter (Instagram: Paralipomena)