Pieczarki nadziewane orzechowo- ziołowym pesto

osób Czas przygotowania około 20minut
osób Czas przygotowania około 20minut
Składniki
Składniki
Przygotowanie
  1. Oddziel pieńki od pieczarek i wydłub łyżeczką trochę miąższu z kapelusza pieczarek, żeby zmieściło się w nim więcej nadzienia.
  2. Pozostałe składniki wraz z miąższem pieczarek razem zmiksuj do uzyskania konsystencji pesto i w razie potrzeby jeszcze dopraw do smaku.
  3. Nałóż pesto do kapeluszy pieczarek i odstaw do lodówki przed podaniem. Możesz też zapiec pieczarki z pesto w piekarniku.

Ten przepis pochodzi z Keimling Naturkost.

Foto © Albert Schweitzer Stiftung für unsere Mitwelt – Rieke Petter (Instagram: Paralipomena)

Wydruk przepisu

Dołącz już teraz

Zapisz się

Dołącz już teraz

Adres

Fundacja Alberta Schweitzera
ul. Królowej Aldony 11 m. 4
03-928 Warszawa