Brownie z masłem orzechowym

blacha Czas przygotowania około 60minut
blacha Czas przygotowania około 60minut
Składniki
Składniki
Przygotowanie
  1. Wrzuć do miksera mąkę, cukier, kakao, proszek do pieczenia i sól i wszystko razem dobrze wymieszaj. Dodaj do tego jedną łyżkę masła orzechowego, wodę, olej, wanilię w proszku i czekoladę i razem zmiksuj aż do uzyskania konsystencji bitej śmietany.
  2. Wylej ciasto na wyłożoną papierem do pieczenia blachę i równomiernie rozsmaruj.
  3. Pozostałość masła orzechowego lekko podgrzej i za pomocą łyżki rozsmaruj po wierzchu ciasta.
  4. Piecz brownie w piekarniku w temperaturze 170 stopni przez 45 minut (ewentualnie według uznania dłużej)
  5. Pokrój brownie na równe kawałki i serwuj z gałką lodu waniliowego. Najlepiej smakują, gdy są jeszcze ciepłe.

Ten filmik pokazuje krok po kroku, jak zrobić te brownie:


Ten i wiele innych przepisów oraz filmiki do nich znajdziesz na stronie BOSH!

Foto: © Dani Vincekk – Shutterstock

Wydruk przepisu

Adres

Fundacja Alberta Schweitzera
ul. Królowej Aldony 11 m. 4
03-928 Warszawa