Budyniowy krem do tortu

porcji Czas przygotowania około 30minut
porcji Czas przygotowania około 30minut
Składniki
Składniki
Przygotowanie
  1. Do garnka wlej 1,5 szklanki mleka, dodaj cukier i zagotuj. W międzyczasie do miseczki wsyp budyń (proszek), dodaj pół szklanki mleka i wymieszaj dokładnie trzepaczką.
  2. Do gotującego się mleka wlej zawartość miseczki, mieszając intensywnie. Gotuj, mieszając, aż budyń zgęstnieje. Budyń odstaw do wystygnięcia w temperaturze pokojowej.
  3. Margarynę przełóż do miski i dobrze ubij mikserem, aż będzie puszysta. Dodawaj po jednej łyżeczce ostudzonego budyniu cały czas miksując, aż powstanie gładki krem. Gdyby był za mało słodki można dodać cukru pudru.

Wegański krem na bazie budyniu to bardzo prosty w przygotowaniu dodatek idealny do roślinnego tortu, babeczek, karpatki czy tarty.

Wydruk przepisu

Dołącz już teraz

Zapisz się

Dołącz już teraz

Adres

Fundacja Alberta Schweitzera
ul. Królowej Aldony 11 m. 4
03-928 Warszawa