Składniki
Składniki suche:
- 2 szklanki mąki pszennnej
- 2 łyżeczki proszku do pieczenia
- 1/2 szklanki cukru
Składniki mokre:
- 1 puszka ciecierzycy
- 50 ml wody do zblendowania z ciecierzycą
- 1 szklanka wody
- 1/4 szklanki oleju
- sok z cytryny
Składniki
Składniki suche:
Składniki mokre:
|
Przygotowanie
- Ciecierzycę z puszki przepłucz i odsącz na sicie, zblenduj z dodatkiem 50 ml świeżej wody na mus, dodaj olej, wodę i sok z cytryny, wymieszaj.
- W osobnej misce wymieszaj suche składniki, wlej mokre do suchych, przemieszaj. Następnie przełóż ciasto do formy albo małych foremek na babeczki, włóż do piekarnika nagrzanego do 180 stopni, piecz około 45-50 minut. Po wyjęciu i przestudzeniu posyp cukrem pudrem.
Ten przepis na Cytrynowe muffinki z ciecierzycy pochodzi z blogu Wszystko jest w głowie
.Foto © Canva