Asia-Bolognese z batatami i tofu

porcje Czas przygotowania około 40minut
porcje Czas przygotowania około 40minut
Składniki
Składniki
Przygotowanie
  1. Obierz słodkie ziemniaki i marchewki, następnie pokrój je w drobną kostkę. Odłóż na chwilę na bok.
  2. Pokrój cebulę i tofu w drobną kostkę. Następnie usmaż na patelni z odrobiną oleju, aż cebula będzie szklista, a tofu lekko chrupiące. Dodaj przyprawy i przygotowane warzywa, dobrze wymieszaj i gotuj jeszcze przez 5 minut.
  3. Wlej pomidory, dodaj mleczko kokosowe i dobrze wymieszaj. Przykryj i gotuj na wolnym ogniu przez około 15-20 minut, aż bataty i marchew będą gotowe
  4. Serwuj z dodatkiem soku z limonki, solą i płatkami chilli. Azia-Bolognese jest gotowe!
  5. Wskazówka: Z makaronem ryżowym przepis pozostaje bezglutenowy i wspaniale komponuje się z azjatyckim charakterem potrawy.

Ten przepis na Asia Bolognese pochodzi z bloga Toastenstein.

Foto ©  Toastenstein

 

Wydruk przepisu

Adres

Fundacja Alberta Schweitzera
ul. Królowej Aldony 11 m. 4
03-928 Warszawa