Wegański migdałowo-imbirowy dip w wersji raw

porcji
porcji
Składniki
Składniki
Przygotowanie
  1. Migdały mocz w wodzie przez 12 godzin a następnie dobrze wypłucz. Jeśli daktyle są bardzo suche, to namocz je również, ale tylko przez 20 minut w 120 ml wody, żeby stały się trochę bardziej miękkie. Umyj imbir i posiekaj drobno. Następnie wszystkie składniki zmiksuj w mikserze (na szybkich obrotach), aż do uzyskania kremowej konsystencji. Jeśli jest taka potrzeba dopraw według uznania. Taki dip można trzymać w lodówce ok. 5 dni.

Ten przepis na Migdałowo-imbirowy dip pochodzi z książki Go raw be alive!, autor: Boris Lauser (Kosmos Verlag).

Foto © Rafael Pranschke/Kosmos Verlag

 

Wydruk przepisu

Adres

Fundacja Alberta Schweitzera
ul. Królowej Aldony 11 m. 4
03-928 Warszawa