Bulion na zupę i domowe kostki bulionowe

osoby Czas przygotowania około 2godziny
osoby Czas przygotowania około 2godziny
Składniki
Składniki
Przygotowanie
  1. Zagotuj wodę w garnku. Warzywa pokrój na kawałki, cebulę w krążki. Wyciśnij ząbki czosnku. Dodaj wszystkie warzywa wraz z częściami zielonymi (łodygi i liście) oraz przyprawy do zupy i gotuj minimum godzinę, a najlepiej jeszcze dłużej.
  2. Gotowy bulion odcedź od warzyw, przelej do woreczków na kostki lodu i zamroź. Gotowe kostki bulionowe możesz użyć jako wywar do zupy albo do gotującego się ryżu, makaronu lub kaszy w celu nadania im warzywnego posmaku. Pozostałe z gotowania warzywa możesz użyć jako skladniki na sałatkę warzywną
Wydruk przepisu

Adres

Fundacja Alberta Schweitzera
ul. Królowej Aldony 11 m. 4
03-928 Warszawa