Najłatwiejsza zupa-krem curry

Składniki
Składniki
Przygotowanie
  1. Wszystkie warzywa pokrój w średnią kostkę. W garnku podgrzej 2-3 łyżki oleju i podsmaż warzywa chwilę. Dodaj soczewicę, wlej tyle wody by przykryła całość. Gotuj aż soczewica będzie miękka (około 35 minut). Na koniec dodaj koper i natkę (z łodyżkami) i gotuj jeszcze ok. 5 minut. Całość dokładnie zmiksuj blenderem. Dodaj mleko, curry (ilość jest zależna od mieszanki, jaką masz), sól i pieprz do smaku. Dokładnie wymieszaj.
  2. Smakuje doskonale z pieczywem, ryżem lub makaronem - smacznego!

Ten przepis na Najłatwiejszy krem curry pochodzi z blogu Weganon.

Foto © Weganon.

Wydruk przepisu

Adres

Fundacja Alberta Schweitzera
ul. Królowej Aldony 11 m. 4
03-928 Warszawa