Napój „Letnia bryza”

porcje Czas przygotowania około 5minut (+1 godzina zamrożenia)
porcje Czas przygotowania około 5minut (+1 godzina zamrożenia)
Składniki
Składniki
Przygotowanie
  1. Umieść porzeczki w pojemniku na kostki lodu, zalej wodą kokosową i wstaw na min. godzinę do zamrażarki. Pozostałą wodę kokosową (około 450 ml) wstaw do lodówki.
  2. Kiedy kostki lodu są już gotowe, zmiksuj schłodzoną wodę kokosową z acai, sokiem z limonki i syropem klonowym. Teraz kostki porzeczkowe kostki lodu wrzuć do szklanek, dodaj melisę i zalej napojem z wody kokosowej. Przystrój plastrami cytryny i pozostałą melisą.

Ten przepis na Napój "letnia bryza" pochodzi z książki "Free your Food", autorka: Larissa Hässler (Unimedica Verlag).

Foto © Larissa Häsler

Wydruk przepisu

Dołącz już teraz

Zapisz się

Dołącz już teraz

Adres

Fundacja Alberta Schweitzera
ul. Królowej Aldony 11 m. 4
03-928 Warszawa