Składniki
Na spód
- 200 g daktyli wcześniej namoczonym w gorącej wodzie
- 1 szklanka płatków owsianych
- 1 szklanka wiórków kokosowych
- 1 szklanka pestek słonecznika
- 3 łyżki Kakao
Na masę
- 2 puszki mleczka kokosowego po 400 g
- 2 opakowania gorzkiej czekolady po 100 g
- 250 g malin
Składniki
Na spód
Na masę
|
Przygotowanie
- Płatki owsiane, wiórki kokosowe i słonecznik zmiel np. w młynku do kawy. Dodaj kakao. Daktyle zblenduj na gładką masę. Dodaj do pozostałych składników i dobrze wszystko razem połącz do uzyskania plastycznej masy.
- Wyłóż boki i spód tarty przygotowaną masą i wstaw do lodówki.
- Do garnka włóż części stałe mleczek kokosowych i lekko podgrzej. Gdy płyn będzie ciepły (ale nie bardzo gorący) dodaj połamaną na drobne kawałki czekoladę i wymieszaj do uzyskania jednolitej masy.
- Wyjmij tartownicę ze spodem z lodówki i wylej na nią masę czekoladową. Włóż na godzinę do lodówki. Gdy masa już nieco zgęstnieje wyłóż na nią maliny i ponownie wstaw do lodówki na przynamniej 8-10 godzin.