Tarta czekoladowa z malinami

Składniki
Na spód
Na masę
Składniki
Na spód
Na masę
Przygotowanie
  1. Płatki owsiane, wiórki kokosowe i słonecznik zmiel np. w młynku do kawy. Dodaj kakao. Daktyle zblenduj na gładką masę. Dodaj do pozostałych składników i dobrze wszystko razem połącz do uzyskania plastycznej masy.
  2. Wyłóż boki i spód tarty przygotowaną masą i wstaw do lodówki.
  3. Do garnka włóż części stałe mleczek kokosowych i lekko podgrzej. Gdy płyn będzie ciepły (ale nie bardzo gorący) dodaj połamaną na drobne kawałki czekoladę i wymieszaj do uzyskania jednolitej masy.
  4. Wyjmij tartownicę ze spodem z lodówki i wylej na nią masę czekoladową. Włóż na godzinę do lodówki. Gdy masa już nieco zgęstnieje wyłóż na nią maliny i ponownie wstaw do lodówki na przynamniej 8-10 godzin.
Wydruk przepisu

Adres

Fundacja Alberta Schweitzera
ul. Królowej Aldony 11 m. 4
03-928 Warszawa