Bita śmietana z mleka kokosowego

miseczka Czas przygotowania około 30minut
miseczka Czas przygotowania około 30minut
Składniki
Składniki
Przygotowanie
  1. Schłodzoną puszkę mleka kokosowego otwórz i oddziel twardy tłuszcz kokosowy od wody. Tłuszcz przełóż do miski razem z cukrem pudrem, a wodę odlej i wykorzystaj do np. koktajlu lub budyniu.
  2. Do kokosowego tłuszczu dodaj cukier puder i ubij na sztywną bitą śmietanę. Możesz zjeść z miską truskawek albo po prostu z tym, na co masz ochotę.
  3. Dodatkowa wskazówka: im dłużej kokosowe mleczko będzie stać w lodówce, tym lepiej będzie się ubijać. 24 godziny to absolutne minimum, najlepiej ubija się po 2 – 3 dniach w lodówce.

Ten przepis na Bitą śmietanę z mleka kokosowego pochodzi z blogu Jadłonomia.

Foto © Canva

Wydruk przepisu

Adres

Fundacja Alberta Schweitzera
ul. Królowej Aldony 11 m. 4
03-928 Warszawa