Meksykańskie klopsiki

klopsików Czas przygotowania około 35minut
klopsików Czas przygotowania około 35minut
Składniki
Składniki
Przygotowanie
  1. Kaszę jaglaną przepłucz wrzątkiem, aby pozbyć się goryczki; zalej ją 1,5 szklanki wody, odrobinę posól i gotuj na małym ogniu około 20 minut pod przykryciem.
  2. W tym czasie pokrój w kostkę cebulę, paprykę czerwoną, chilli i czosnek. Do ostudzonej kaszy jaglanej dodaj pokrojone warzywa, kukurydzę, fasolę, przyprawy oraz mąkę. Wszystko dokładnie wymieszaj - masa powinna być zwarta i dość gęsta, a następnie uformuj małe kuleczki, które smaż na głębokim oleju do momentu aż się zarumienią. Gotowe kuleczki odsącz na ręczniku papierowym.
  3. Klopsiki serwuj w tortilli z dodatkiem świeżych warzyw oraz z dodatkiem ulubionych sosów.

Ten przepis na Meksykańskie klopsiki pochodzi z blogu Bananowe pole.

Foto © Bananowe pole.

Wydruk przepisu

Adres

Fundacja Alberta Schweitzera
ul. Królowej Aldony 11 m. 4
03-928 Warszawa