porcje – Czas przygotowania około 5minut |
porcje – Czas przygotowania około 5minut
Składniki
- 1 papryczka chili czerwona
- 2 ząbki czosnku
- 3 łyżki oleju z orzechów włoskich
- 9 łyżek oliwy z oliwek
- 8 łyżek sosu sojowego
- 2 łyżeczki pasty Sambal Oelek opcjonalnie
- 4 łyżki syropu z agawy
Składniki
|
Przygotowanie
- Papryczki chili umyj, przekrój wzdłuż, wyjmij gniazdo nasienne i pokrój na cienkie paski. Następnie obierz i posiekaj czosnek i wymieszaj go z olejem z orzechów włoskich, oliwą z oliwek, sosem sojowym, Sambal Oelek, syropem z agawy i chili. W tak przygotowanej marynacie marynuj jedzenie na grilla przez godzinę, a najlepiej dwie.
Ten przepis na Pikantną azjatycką marynatę z chili pochodzi od kucharza Stefano Vicinoadio i został ułożony specjalnie na potrzeby Tygodnia na Weganie.
Foto © Stefan Nagott Photographie