Prosta zupa pieczarkowa

porcje
porcje
Składniki
Zupa pieczarkowa:
Posypka:
Składniki
Zupa pieczarkowa:
Posypka:
Przygotowanie
  1. Pieczarki wraz z trzonkami pokrój w kostkę. Wrzuć je na dobrze rozgrzaną patelnię z odrobiną oleju i podsmaż od czasu do czasu mieszając . Pieczarki muszą zmięknąć i ładnie się przyrumienić.
  2. Ziemniaki obierz i pokrój w kostkę, a następnie ugotuj w bulionie warzywnym. Gdy będą już prawie miękkie, dodaj do nich podsmażone pieczarki i chwilę jeszcze gotuj.
  3. Następnie odlej dwie szklanki zupy (wraz z ziemniakami i pieczarkami), zmiksuj je na gładko i wlej z powrotem do garnka. Na koniec zupę dopraw sosem sojowym, solą, pieprzem i sokiem z cytryny.
  4. Posypka: Orzechy, koperek i natkę pietruszki wsyp do miseczki i wymieszać.
  5. Zupę rozlej na talerze i posyp miksem orzechowo-koperkowo-pietruszkowowym.

Ten przepis na Prostą zupę pieczarkową pochodzi z blogu ammniam.

Foto © ammniam.

Wydruk przepisu

Adres

Fundacja Alberta Schweitzera
ul. Królowej Aldony 11 m. 4
03-928 Warszawa