porcja – Czas przygotowania około 10 minut |
porcja – Czas przygotowania około 10 minut
Składniki
- 220 g ugotowanej białej fasoli lub z puszki
- 4–5 łyżek mleka roślinnego lub wody
- 1 łyżka soku z cytryny
- 3–4 łyżki łyżki płatków drożdżowych nieaktywnych
- 2 łyżeczki suszonej cebuli w proszku
- 1 łyżeczka delikatnej musztardy
- 0,5 łyżeczki papryki wędzonej
- 0,3 łyżeczki kurkumy
- 0,3 łyżeczki pieprzu najlepiej białego
- szczypta soli
- szczypta kminku, natki pietruszki, koperku, kolendry lub czosnku niedźwiedziego opcjonalnie
Składniki
|
Przygotowanie
- Wszystkie składniki blendujemy na gładką masę, wrzucamy dodatki i mieszamy.
Ten przepis na Wegańską pstę serową do chleba z białj fasoli pochodzi z blogu Wegepedia
Foto © Wegepedia