Pasta z nerkowców i pieczarek

słoik Czas przygotowania około 25minut
słoik Czas przygotowania około 25minut
Składniki
Składniki
Przygotowanie
  1. Nerkowce pieczemy na patelni bez oleju na średnim ogniu aż do uzyskania złotobrązowego koloru.
  2. Cebulę podsmażyć na oleju, aż będzie szklista, a następnie odstawić na bok. Grzyby smażyć na tej samej patelni, po czym dodać czosnek.
  3. Nerkowce drobno zmielić w blenderze. Następnie włożyć pozostałe składniki do blendera i blendować, aż do uzyskania gładkiej mieszanki.
  4. Pastę można przechowywać w zamkniętym słoiku przez kilka dni.

Ten przepis na pastę z nerkowców i pieczarek został opracowany na potrzeby Fundacji Alberta Schweitzera.

Foto © Istetiana - Shutterstock

Wydruk przepisu

Adres

Fundacja Alberta Schweitzera
ul. Królowej Aldony 11 m. 4
03-928 Warszawa