porcje – Czas przygotowania około 10minut |
Składniki
Kalafior z warzywami
Pasta marokańska
|
Przygotowanie
- Warzywa do pieczenia wrzuć do naczynia żaroodpornego, a na nie w środku połóż kalafior.
- Składniki na marokańską pastę wrzuć do miksera i zmiksuj na krem.
- Następnie nasmaruj kalafior pastą marokańską po czym polej wodą pozostałe warzywa w naczyniu żaroodpornym i posmaruj je pastą harissa. Przykryj i piecz przez godzinę w piekarniku nagrzanym do 200 stopni.
- Wyjmij kalafior z naczynia, pokrój na porcje i serwuj z pieczonymi warzywami oraz komosą ryżową. Posyp posiekanymi orzechami pistacjowymi i kolendrą.
Ten filmik pokazuje jak krok po kroku zrobić Pieczony kalafior w stylu marokańskim:
Ten przepis pochodzi z blogu BOSH!
Foto: © Peredniankina - Fotolia