Galaretki warzywne z agarem

Składniki
Składniki
Przygotowanie
  1. Obraną włoszczyznę włóż do garnka. Zalej 4 filiżankami wody, dodaj liście laurowe, ziele angielskie, lubczyk, sól i pieprz. Gotuj, aż warzywa będą miękkie, ale nie rozgotowane.
  2. Wyjmij warzywa, ostudź, pokrój w kosteczkę i włóź do filiżanek. Możesz też dodać opcjonalnie też zielony groszek.
  3. Do garnka z bulionem wsyp agar, mieszaj dokładnie i gotuj 2-3 minuty. Wywarem zalej warzywa w filiżankach. Po przestygnięciu wstaw do lodówki na godzinę.
  4. Wyjmij na talerzyki, polewam sokiem z cytryny lub octem jabłkowym. Smacznego!

Ten przepis na Galaretki warzywne z agarem pochodzi z blogu Veganbanda.

Foto © Veganbanda.

Wydruk przepisu

Adres

Fundacja Alberta Schweitzera
ul. Królowej Aldony 11 m. 4
03-928 Warszawa