Loco Moco

porcje Czas przygotowania około 40 minut
porcje Czas przygotowania około 40 minut
Składniki
Na sos
Na wegańską jajecznicę
Składniki
Na sos
Na wegańską jajecznicę
Przygotowanie
  1. Ryż ugotuj zgodnie z instrukcją na opakowaniu.
  2. Cebulę pokrój w drobne paseczki i usmaż w garnku z odrobiną oleju, aż stanie się szklista. Dodaj pozostałe składniki sosu, ciągle mieszając, doprowadzając do wrzenia. Zmniejsz ogień i gotuj na wolnym ogniu, aż sos lekko zgęstnieje.
  3. Przygotuj wegańską jajecznicę: tofu rozkrusz lub rozgnieć widelcem. Podsmaż na patelni z odrobiną oleju. Dodaj pozostałe składniki ciągle mieszając i dopraw do smaku.
  4. Przygotuj Burgery zgodnie z instrukcją na opakowaniu, umieść je na wcześniej ugotowanym ryżu i polej przygotowanym sosem. Na to wszystko wyłóż wegańską jajecznicę.
  5. Jeśli wolisz domowe burgery, możesz spróbować Loco Moco z burgerem jackfruitowym lub z zielonego orkiszu (przepisy na te burgery znajdziesz na naszej stronie).

 


Powyższy przepis pochodzi z niemieckiej wersji programu "Tydzień na weganie": https://vegan-taste-week.de/

Zdjęcie © Rieke Petter

Wydruk przepisu

Adres

Fundacja Alberta Schweitzera
ul. Królowej Aldony 11 m. 4
03-928 Warszawa