Keczup domowy

litra Czas przygotowania około 3godziny
litra Czas przygotowania około 3godziny
Składniki
Składniki
Przygotowanie
  1. Pokrój pomidory, jabłka, papryki i cebule, wykrój gniazda nasienne z jabłek i papryk.
  2. Następnie zagotuj pół szklanki wody w garnku i wrzuć pokrojone warzywa, gotuj je kilka godzin, często mieszając, aż powstanie gęsta masa.
  3. Teraz przetrzyj przez sito, aby oddzielić skóry. Masę wlej do garnka, dodaj przyprawy i zagotuj mieszając.
  4. Przelej do słoików i pasteryzuj.

Ten przepis na Domowy keczup powstał na potrzeby Fundacji Alberta Schweitzera.

Foto: © DronG- Shutterstock

Wydruk przepisu

Dołącz już teraz

Zapisz się

Dołącz już teraz

Adres

Fundacja Alberta Schweitzera
ul. Królowej Aldony 11 m. 4
03-928 Warszawa